Una vuitantena de missioners claretians de tot el món celebraran del 7 al 16 de juliol a Vic el Congrés d’Espiritualitat, l’acte que culminarà la commemoració dels 175 anys de la fundació de la congregació.

Seran uns dies intensos en un ambient familiar i de germanor que culminaran amb la clausura de l’Any Jubilar el dimarts 16 de juliol. Aquest dia del 1849 va ser quan sant Antoni Maria Claret va iniciar la congregació amb un petit grup de companys.

La trobada començarà el dilluns 8 de juliol amb la celebració de la Missa d’obertura presidida pel superior general dels claretians Mathew Vattamattam i un acte de presentació. Després, es faran les salutacions inaugurals i la presentació del programa. El mateix dia a la tarda, es farà un recorregut pels llocs claretians de Vic. Des de la Província de Sanctus Paulus s’ha creat una guia consistent en un mapa interactiu per resseguir els passos de sant Antoni Maria Claret a Vic.

Entre els assistents que duran a terme les intervencions destacades també hi haurà el director del Centre d’Espiritualitat Claretiana (CESC), Juan Carlos Martos; el provincial de la província de Sanctus Paulus que aplega Catalunya, Euskal Herria, França i Itàlia, Martín Azkaiturrieta; la presidenta de la Conferència Llatinoamericana de Religiosos (CLAR), Liliana Franco, o el cardenal Aquilino Bocos, que va ser superior general de la congregació del 1991 al 2003.

Al llarg de la setmana, els participants gaudiran de diferents conferències, formacions i tallers. El diumenge 14 de juliol faran una peregrinació a Sallent, poble natal de Claret, i al Monestir de Montserrat. L’endemà, el dilluns 15, se celebrarà un plenari on es compartiran experiències i reflexions al voltant dels 175 anys de la congregació. El Congrés culminarà el dimarts 16 de juliol amb la celebració de l’Eucaristia dels 175 anys.

Les activitats del congrés es podran seguir en directe a través del canal de Youtube de iClaret en tres idiomes: espanyolanglès i francès. Es retransmetran tant les estones de pregària i les celebracions de l’Eucaristia com les conferències centrals dels matins, els moments de plenari i les aportacions del P. General i del Cardenal Aquilino Bocos. També es podrà seguir en directe l’Eucaristia de clausura de l’any jubilar.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!