Davant dels greus fets ocorreguts a Brasília aquest diumenge 8 de gener pels partidaris de Bolsonaro, la Conferència Nacional dels Bisbes del Brasil (CNBB) ha estat contundent en el seu missatge: “Demanem serenitat, pau i el cessament immediat dels atacs criminals contra l’Estat Democràtic i de Dret. Aquests atacs han de ser immediatament continguts i els seus organitzadors i participants responsabilitzats amb tot el rigor de la llei. Els ciutadans i la democràcia necessiten ser protegits”

Els bisbes han respost així als fets ocorreguts el 8 de gener, davant la presa del Congrés, la Presidència i el Tribunal Suprem a Brasília, la capital del país.

De la seva banda, la Fundació Pere Casaldàliga, fundada pel bisbe Pere Casaldàliga, també s’ha mostrat contundent contra els fets: “En aquest moment, una multitud de seguidors de Bolsonaro està envaint el Congrés Nacional, la residència presidencial i el Tribunal Suprem del Brasil. Condemnem les accions dels seguidors de Bolsonaro en aquesta mostra més de manca de respecte al poble brasiler. Prou feixistes!”

Els fets han acabat amb la detenció de fins a 400 seguidors de Bolsonaro i amb la presa del control per part de la policia, després de cinc hores de disturbis.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!