No podem tornar a l’era fosca del terror, que va mantenir el país de dol durant vint anys. Aquesta situació mereix la condemna enèrgica de tothom, per refermar amb urgència absoluta l’imperatiu: no a la violència, vingui d’on vingui! No més morts, sí a la vida! La vida és sagrada”.

Així ho ha expressat el Consell Permanent de la Conferència Episcopal del Perú en un comunicat, el segon en vint-i-quatre hores.

El missatge ha estat publicat davant l’espiral de violència que sacseja el país des de fa més d’un mes, arran de la detenció del president Pedro Castillo i les protestes que es van encendre a les zones perifèriques del país.

Als 17 morts d’aquest dilluns, en els enfrontaments entre policies i manifestants, s’ha sumat l’assassinat d’un agent de policia, cremat viu dins del seu cotxe.

La nota dels bisbes expressa el condol als familiars del policia i al cos policial, així com a les famílies dels altres morts. Alhora demana que s’investigui “degudament” les morts i demanen als grups que “garanteixin el trasllat dels ferits, i permetin així l’entrada i sortida d’ambulàncies dels hospitals”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!