Els bisbes mexicans insten a trobar els 43 estudiants desapareguts

“Les famílies dels 43 estudiants desapareguts a Guerrero mereixen respecte i que es trobi aviat els joves.” Són les paraules del Consell de Presidència de l’episcopat mexicà reflectides en un comunicat on criden els fidels a demanar a Déu que il·lumini les autoritats i que consoli les llars afectades.

Els prelats mexicans expressen la seva preocupació per aquesta tragèdia que va començar el 26 de setembre, quan 43 estudiants d’una escola rural per a professors de primària de l’estat de Guerrero van desaparèixer. Els joves tenen entre 18 i 23 anys i van desaparèixer després d’un atac de policies ordenat pel llavors alcalde d’Iguala, José Luis Abarca, que ja ha estat detingut.

Els bisbes denuncien “tota forma de violència, corrupció, activitat il·lícita, nexes amb el crim organitzat i impunitat” i demanen a les autoritats que incrementin els esforços “per trobar els estudiants desapareguts, sancionar els culpables i fer prevaldre l’estat de dret, per garantir la seguretat i una vida digna a tots els mexicans i mexicanes”.

El comunicat demana respectar el dolor de les famílies afectades i “no lucrar-se políticament amb aquesta desgràcia, ni convertir-la en bandera per causar danys a tercers o provocar desestabilització, cosa que allunyaria encara més la justícia necessària, equitat, seguretat i pau que Mèxic requereix per assolir un desenvolupament del qual ningú no quedi exclòs”.

Finalment, els bisbes conviden els fidels a recórrer a la intercessió de la Mare de Déu de Guadalupe perquè “Déu beneeixi els joves desapareguts, enforteixi les famílies, il·lumini les autoritats, converteixi els que fan mal a tantes persones i ens assisteixi a tots perquè, units en la diversitat legítima, fem el que ens correspongui en la construcció d’una nació millor”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!