Per iniciativa del president francès, Emmanuel Macron, durant els propers mesos un comitè d’experts debatrà sobre la conveniència o no d’introduir canvis en el tractament del final de la vida en el sistema sanitari del país. Al març aquesta comissió haurà de presentar les seves conclusions al govern, que les tindrà en compte a l’hora d’una possible modificació legislativa. L’informe dels experts no serà en cap cas vinculant, però l’Església ha alertat que pot servir d’excusa per legitimar oficialment la implantació legal de l’eutanàsia a França.

Per boca de Mons. Pierre d’Ornellas, bisbe de Rennes i responsable del grup de bioètica de la conferència episcopal francesa, els bisbes del país veí han demanat “que el debat sigui veritablement democràtic, és a dir que, que tingui en compte de manera objectiva tots els elements del dossier [del comitè d’experts].” Així mateix Mons. d’Ornellas adverteix que sobre aquesta qüestió no es considera tot el cos social, com ara els cuidadors, “que tenen molt a dir pel sol fet de ser els qui tenen cura dels malalts.” Els bisbes també denuncien la manca d’inversió humana i econòmica per desenvolupar les cures pal·liatives, tasca que recorden que en bona part correspon al govern. Com ja ha dit l’Església diverses vegades, no s’han esgotat totes les possibilitats d’aquestes cures, que s’ha demostrat que permeten allargar la vida del pacient i al mateix temps reduir-li el patiment.

Actualment a França l’eutanàsia activa està prohibida. De fet, a tot Europa només hi ha tres estats que l’apliquen: els Països Baixos (pioners en aquesta legislació), Bèlgica i des de fa pocs mesos també Espanya.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!