Fatima

Els dies 12 i 13 de maig, milers de fidels es reuniran al santuari de Fàtima en la peregrinació internacional que commemora l’aniversari de la primera aparició de la Mare de Déu a Fàtima, l’any 1917. Enguany, l’encarregat de presidir totes les celebracions organitzades en aquest pelegrinatge serà l’arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella, que serà la primera vegada que assumeix aquesta responsabilitat en un esdeveniment a la Cova da Iria. 

Una de les celebracions més importants de la peregrinació serà la missa internacional de la Mare de Déu de Fàtima, que tindrà lloc el dia 13 a les 10.00 del matí i serà presidida pel mateix cardenal Joan Josep Omella.

El repte de pregar, actual i necessari

Com han anunciat els organitzadors, en l’edició d’aquest any, el repte de pregar “és tan actual com necessari”, per això el programa que s’ha preparat combinarà pregària col·lectiva amb moments de silenci i d’introspecció. 

En aquesta peregrinació internacional també es commemora el 7è aniversari de la canonització de Francesc i Jacinta Marto, que el maig del 2017 es van convertir en els sants no màrtirs més joves de l’Església. Està previst que el dia 13, a les 18h, els pelegrins venerin tots dos sants a la basílica de la Mare de Déu del Rosari de Fàtima. 

Tota la informació sobre el programa del pelegrinatge i de l’allotjament es pot consultar a la pàgina web del santuari de Fàtima

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!