Els bisbes commemoren el 1.400 aniversari del Concili d'Ègara

El dimarts dia 27 de gener els bisbes de les diòcesis amb seu a Catalunya van celebrar la seva reunió ordinària en el conjunt de les esglésies de Sant Pere, tot commemorant el 1400 aniversari del Concili d’Ègara. A les 11h del matí feren la pregària de l’hora menor a l’església de Santa Maria, lloc probable de la celebració del concili de l’any 615.

En la seva homilia, Mons. Saiz Meneses glossà la significació d’aquest esdeveniment, tot recordant: “Així ho van fer els nostres avantpassats, i aquest conjunt d’esglésies ha estat al llarg de molts segles el testimoni d’aquesta vida i a la vegada l’àmbit en el qual hi han celebrat la fe, han evangelitzat i també han compartit els seus béns, vivint la caritat amb els més necessitats. Al llarg del temps no s’ha produït una fractura en la transmissió de la fe, i nosaltres avui podem dir que som hereus d’aquells germans que ens han precedit. Les celebracions d’aquest aniversari ens ajudaran a mantenir la memòria de les nostres arrels, a refermar els nostres fonaments, a tenir ben presents els nostres orígens, per tal de continuar la nostra singladura endinsats en el segle XXI”

Seguidament els prelats feren un recorregut per tot el conjunt de la Seu d’Ègara amb les explicacions de Mn. Antoni Deulofeu, rector i prior de la parròquia. A continuació tingué lloc la reunió ordinària dels Bisbes en la que tractaren temes pastorals i de coordinació entre les diverses esglésies de la Tarraconense.

Finalment va tenir lloc la recepció oficial amb Jordi Ballart, Alcalde de Terrassa. Mons. Saiz Meneses va introduir l’acte com a amfitrió, posant de relleu la importància del conjunt religiós de la Seu d’Ègara. L’alcalde agraí la presència dels bisbes, feu esment de la candidatura de la Seu d’Ègara com a Patrimoni de la Humanitat. Tant el cardenal Martínez Sistach, com l’arquebisbe de Tarragona i Primat, Mons. Jaume Pujol, destacaren la importància de la celebració d’aquesta reunió a La Seu d’Ègara.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!