Els bisbes catòlics de Terra Santa reflexionen sobre la pau

Els bisbes catòlics de Terra Santa s’han reunit per discutir els reptes i problemes comuns que tenen els seus països i les seves Esglésies.

La pau és un dels temes que ha sortit amb més freqüència a la trobada. Els prelats lamenten les conseqüències de la guerra de Gaza i fan una crida als palestins i israelians per reprendre les negociacions “per a una solució global del conflicte”.

Per als prelats, la peregrinació del Papa a Terra Santa ha estat un èxit tant des del punt de vista pastoral com ecumènic, i conviden els fidels “a meditar i reflexionar més profundament les homilies i els discursos pronunciats en aquella ocasió”. També esperen que la trobada fraterna amb el patriarca Bartomeu al Sant Sepulcre “promourà el diàleg ecumènic” i que la trobada de pregària interreligiosa als jardins del Vaticà “generi la pau i la reconciliació a Terra Santa”.

També s’han mostrat “molt angoixats” pel radicalisme religiós a Síria i l’Iraq i han condemnat la persecució contra les minories i els cristians. Els prelats han aprofitat l’ocasió per expressar la seva solidaritat amb les víctimes i persones desplaçades. Igualment, han assegurat que tenen “l’esperança que la comunitat internacional s’oposi al fonamentalisme i permeti els refugiats recuperar les seves llars”. Els bisbes de Terra Santa també han volgut agrair a Jordània l’acollida dels refugiats.

Finalment, els bisbes han demanat que els pelegrins torni a peregrinar “sense por”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!