La Conferència Nacional de Bisbes del Brasil (CNBB) ha enviat ajuda econòmica per a l’emergència que viu el poble ianomami.

Els recursos, destinats a ajuda humanitària, seran administrats per la diòcesi de Roraima i comprenen l’adquisició d’aliments, medicines, roba, materials per donar suport a l’economia de les comunitats i pagar els viatges i el transport aeri i terrestre.

Com explica el bisbe auxiliar de Rio de Janeiro i secretari general de la CNBB, Joel Portella Amado, situacions com aquestes colpegen les consciències i mouen a la solidaritat.

Segons informes de l’administrador diocesà de Roraima, el P. Lúcio Nicoletto, l’emergència del poble ianomami és conseqüència de la invasió del seu territori per a milers de miners que fan activitats il·legals associades amb grups criminals.

P. LÚCIO NICOLETTO

“Entre els impactes de la mineria a la terra indígena ianomami hi ha la devastació ambiental; la destrucció de les comunitats indígenes; violència sexual contra nenes i dones”

A aquests problemes se sumen la desorganització social i instigació de conflictes comunitaris i intercomunitaris, “a través de la distribució d’armes, drogues i begudes alcohòliques”, desequilibri de l’economia indígena o l’empitjorament de la situació sanitària, explica el sacerdot.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!