Video Papa octubre

El Vídeo del Papa d’octubre està centrat en el Sínode sobre la Sinodalitat, la primera sessió del qual tindrà lloc del 4 al 29 d’octubre del 2023. “Es tracta d’un camí que recorrerem, com els deixebles d’Emmaús, explica Francesc, escoltant el Senyor que sempre ens surt a l’encontre”. D’altra banda, el Pontífex també ha fet referència a la 97ena Jornada Mundial de les Missions, que celebra l’Església aquest mes d’octubre: “La missió és al cor de l’Església. I més encara. Quan una Església és en Sínode, només aquesta dinàmica sinodal la porta endavant la vocació missionera”, diu el Papa al vídeo.

Escolta i discerniment en un camí continu

Francesc ha aprofitat el vídeo per convidar el poble de Déu a predisposar-se davant del Senyor en una actitud d’escolta i de diàleg. Per fer-ho, diu que l’Església ha d’estar “en camí”, un fet que al vídeo es representa en forma de “road movie”: a través de la finestreta d’un automòbil veiem llocs i persones de diversos països —des del Vaticà fins a Cambodja, passant per Àfrica, el Pròxim Orient o Amèrica del Nord— filmats en escenes de la vida quotidiana. Aquest cotxe representa l’Església; el seu combustible és “la força de l’Esperit Sant”, que, en paraules de Francesc, l’ha de guiar “cap a les perifèries del món”.

El Papa també ha aclarit que, al contrari del que molts pensen, en aquesta Assemblea Ordinària del Sínode “no s’acaba res, sinó que aquí continua un camí eclesial”, del qual es podran recollir els fruits d’una escolta recíproca, entre germans i germanes, tots junts al servei de la missió de Crist.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!