El papa Francesc presidirà enguany una Setmana Santa normal després de la pandèmia del Covid que va modificar els ritus vaticans, com el Viacrucis al Colosseu de Roma, que es tornarà a recuperar, ha confirmat el Vaticà.

L’oficina de premsa vaticana ha publicat el calendari amb les cerimònies litúrgiques presidides per Francesc, on figuren els ritus de Setmana Santa que ja recorden els dels temps previs a la pandèmia.

La Setmana Santa del Papa arrencarà el 10 d’abril, Diumenge de Rams, amb una missa a la basílica de Sant Pere a les 10.00.

El 14 d’abril obrirà el Tridu Pascual amb la missa de Dijous Sant amb la missa crismal a la basílica de Sant Pere, a les 9.30, tot i que encara falta confirmar que commemori a la tarda l’Última Cena i el lavatori dels peus que el Papa acostuma a celebrar a presons i a altres institucions.

Divendres Sant, abans del Viacrucis al Colosseu (a les 21.15), presidirà la celebració de la Passió, a les 17.00, a la basílica de Sant Pere.

Dissabte Sant presidirà la Vetlla Pasqual a la basílica vaticana, a les 19.30, i l’endemà, Diumenge de Pasqua, la missa serà a les 10.00 a la plaça de Sant Pere, seguida de la benedicció Urbi et orbi des de la lògia central de la basílica a les 12.00.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!