Enguany s’esdevenen 140 anys —se’n té constància— de la primera representació dels Pastorets al Vendrell. L’any 1883 es van estrenar al Círculo Moral e Instructivo uns Pastorets infantils, escenificats només per nens, fins i tot la Mare de Déu i una pastora eren nois. S’anomenaven Los Pastorcillos en Belén i Pau Casals, amb set anys llavors, formava part del cor de diables. La música era composta per Carles Casals, pare de Pau Casals.

Cent quaranta anys després —i per cinquanta-setena temporada consecutiva—, aquest diumenge 15 de gener, amb un col·lectiu de més de 150 col·laboradors, s’obrirà el teló del Teatre Municipal Àngel Guimerà per escenificar la primera representació dels Pastorets del Vendrell, altrament considerats com “els Pastorets de Catalunya”.

Vint-i-sis quadres espectaculars, amb molts efectes especials i d’una plasticitat molt aconseguida, missatges penetrants i comicitat molt aconseguida fan que siguin uns Pastorets familiars, per al gaudi de tota la família, per a grans i petits.

Dels Pastorets d’enguany, cal destacar que, gràcies als Pastorets Infantils/Juvenils, alguns dels actors més rellevants són sortits de la pedrera. Per això, l’entitat n’està molt cofoia d’aquestes incorporacions, la qual cosa vol dir que s’augura un futur assegurat per a les representacions.

“Contribuïm a donar a conèixer la nostra riquesa cultural”

PEP BARGALLÓ I JANÉ (president dels Pastorets del Vendrell)

Fins al 5 de febrer, cada diumenge, a les cinc de la tarda, es podrà gaudir al Teatre Municipal Àngel Guimerà d’aquest magne espectacle.

El Teatre Municipal Àngel Guimerà del Vendrell és un equipament municipal concebut per donar cabuda a la representació de tot tipus d’arts escèniques, com teatre, dansa i música. Així mateix, s’hi desenvolupen altres activitats de caràcter cultural i social lligades a entitats de la vila. Va ser inaugurat el setembre del 2009, després d’una llarga remodelació de l’antic teatre de La Lira Vendrellenca. Actualment, compta amb un aforament de 415 places, dins d’un recinte modern dotat dels avenços tècnics dels espais escènics del segle XXI.

Mantinguem i potenciem el nostre llegat, contribuïm a donar a conèixer la nostra riquesa cultural, col·laborem-hi, participem-hi i, tal com deia Pau Casals, conservem aquestes tradicions, que són l’ànima de la nostra terra.

Per a informació i reserva d’entrades: tel. 977 662 993 i 696 446 885, o a la web www.pastoretsdelvendrell.cat.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!