La Santa Seu i Grècia han signat un acord històric pel qual els Museus Vaticans tornaran els tres fragments de marbre que el Vaticà posseeix del Partenó d’Atenes.

L’acord s’ha segellat després que el Papa prengués la decisió de tornar aquestes peces de gran valor artístic i arqueològic, custodiades pel Vaticà des del segle XIX.

Els tres fragments representen un cap del cavall provinent del frontó occidental de l’edifici, en el qual es representava la disputa entre Atenea i Posidó pel domini de l’Àtica.

El segon fragment és un relleu amb el cap d’un nen, un personatge present al fris que envoltava la cel·la del temple: un portador de les coques que s’oferien durant la processó de les festes en honor d’Atenea; i el tercer és un cap d’un home amb barba, que es creu que estava situat en una de les mètopes al costat sud de l’edifici, on es representava una centauromàquia.

La decisió del Papa és una mostra del seu “sincer desig de prosseguir el camí ecumènic” amb l’Església ortodoxa grega

La donació anirà a favor de l’arquebisbat d’Atenes i cap de la seva Església, Jeroni II.

En la signatura van ser presents el president de la Governació de l’Estat de la Ciutat del Vaticà, el cardenal Fernando Vérgez; la ministra de Cultura i Esports de Grècia, Lina Mendoni, i la directora dels Museus Vaticans, Barbara Jatta.

El 24 de març, a Atenes, s’organitzarà una cerimònia de recepció i integració dels fragments i el Vaticà enviarà un representant del Pontifici Dicasteri per a la Unitat dels Cristians per a l’ocasió.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!