El Vaticà presenta el seu pavelló per a l'Expo 2015

El Vaticà ha presentat el pavelló amb el qual participarà a l’Expo 2015, que tindrà lloc a Milà de l’1 de maig al 31 d’octubre. El tema del pavelló és No només de pa.

Segons ha explicat el cardenal Gianfranco Ravasi, president del Pontifici Consell per a la Cultura i comissari general de la Santa Seu per a l’Expo 2015, “el Vaticà sempre ha volgut participar en exposicions internacionals per manifestar la intenció de l’Església de fer sentir la seva veu i oferir el seu testimoni sobre qüestions delicades i pertinents per al futur”.

En particular, en aquesta Expo 2015, l’Església vol cridar l’atenció dels visitants sobre la importància simbòlica de l’alimentació i el seu potencial de desenvolupament antropològic, entès en tota la seva complexitat i amplitud. D’aquesta manera, pretén oferir una visió integral de les necessitats humanes.

Per a Mons. Domenico Pompili, sotssecretari de la Conferència Episcopal Italiana, l’Expo 2015 “vol imaginar una altra justícia alimentària, però també replantejar-se el paper de la ciència i la recerca, essencials per al desenvolupament de tecnologies per a la gestió de riscos”.

De la seva banda, Mons. Luca Bressan, vicari episcopal per a la Cultura, la Caritat, la Missió i l’Acció Social a la diòcesi de Milà, ha posat en relleu que el pavelló vaticà té la intenció d’ajudar els visitants a trobar “la dimensió mística i l’obertura a Déu. El mètode és el de la denúncia i la proposta per mostrar que l’Església no és una mestra àcida, sinó una germana que comparteix el recorregut amb lucidesa i visió de futur, una mare apassionada capaç d’indicar camins i recursos”.

El 18 de maig un gran espectacle obrirà la presència de l’Església a l’Expo 2015, per veure que el vincle amb els aliments és el lloc on es fa més evident la manca d’harmonia que marca la relació de l’home amb la creació i amb altres persones, on la cultura del descart es fa evident.

La festa del Corpus, que se celebrarà durant l’Expo, serà també una ocasió per testimoniar que la nutrició i el futur de l’ésser humà i de la creació estan custodiats pel pa que és el cos i la sang de Jesucrist, l’amor fet carn. Com diu Mons. Bressan, “podrem ensenyar com la lògica eucarística pot assumir i fer seves totes les fams del món i dels homes i mostrar com en Jesucrist, Déu ens fa capaços de ser solidaris amb aquestes fams”.

El pavelló de l’Església posarà en evidència la necessitat de ser ecològics i l’imperatiu de no caure en el consumisme i el malbaratament d’aliments. I alertarà sobre la contaminació, la desigualtat en la distribució dels aliments o l’explotació salvatge dels recursos del planeta.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!