Fins al 28 de maig s’exposa a la columnata esquerra de la plaça de Sant Pere la mostra El crit de la dona, amb obres de fotògrafs que ensenyen la realitat sofrent femenina a tots els racons del planeta.

En paraules de la presidenta general de la Unió Mundial d’Organitzacions Femenines Catòliques, Maria Lia Zervino, aquesta exposició “és una signe de com l’Església d’avui vol abraçar totes les dones del món, creients i no creients, i donar-los visibilitat per transformar-les i millorar-les pel que fa a les seves vides, la de les seves famílies i la dels seus pobles”.

De la seva banda, el prefecte del Dicasteri per a la Comunicació, Paolo Ruffini, ha assenyalat que les fotografies exposades “tenen la força, el poder d’obligar-nos a aturar-nos, a mirar. Per sorprendre’ns i per donar-nos un dinamisme. No són estàtiques. No congelen l’instant. Ens qüestionen. No ofereixen respostes. Però ens confronten amb la nostra ceguesa. Destrossen l’armadura d’hipocresia que ens envolta”.

La mostra està formada per 26 fotografies fetes per un equip de vuit fotògrafs internacionals que donen veu al crit de dolor, molts cops ocult, de dones d’arreu del món

Les fotografies travessen les mirades de dones, nenes, nens i ancians des del cor de l’Amazones fins a la favela al nord-est del Brasil, des de les illes gregues fins a les fronteres amb Ucraïna, des de les terres altes d’Anatòlia fins a l’Índia i el camp de Bangla Desh.

El recorregut fotogràfic recorre diversitat de llocs i situacions que uneixen històries plenes d’humanitat i de dolor, però també de força i resiliència.

Les imatges van acompanyades d’algunes frases de l’encíclica Fratelli tutti del papa Francesc.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!