La Santa Seu ha fet un comunicat sobre el Camí sinodal alemany “amb la finalitat de protegir la llibertat del Poble de Déu i l’exercici del ministeri episcopal”.

La declaració deixa clar que el Camí sinodal a Alemanya “no té el poder d’obligar els bisbes i els fidels a adoptar noves formes de govern ni nous enfocaments de la doctrina i la moral”.

Segons el comunicat, “no seria admissible iniciar noves estructures o doctrines oficials a les diòcesis, abans d’un concordat dins l’Església universal, cosa que representaria una ferida a la comunió eclesial i una amenaça a la unitat de l’Església”.

La declaració esmenta les paraules del Papa a la seva carta al Poble de Déu que peregrina a Alemanya: “L’Església universal viu en i de les Esglésies particulars, així com les Esglésies particulars viuen i floreixen en i de l’Església universal, i si se separen de tot el cos eclesial, s’afebleixen, es podreixen i moren. D’aquí la necessitat de mantenir sempre viva i eficaç la comunió amb tot el cos de l’Església”.

Per això, la declaració conclou que s’espera que les propostes del Camí de l’Església alemanya conflueixin en el “camí sinodal que segueix l’Església universal, per a un enriquiment mutu i un testimoni d’aquesta unitat amb la qual el cos de l’Església manifesta la seva fidelitat a Crist el Senyor”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!