El Vaticà es prepara per a un esdeveniment històric

Quatre papes, dos de vius i dos al cel, seran els protagonistes aquest diumenge 27 d’abril d’una celebració sense precedents en la història de l’Església. La canonització de Joan XXIII i Joan Pau II aplegarà a Roma prop d’un milió de persones, entre les quals destacaran el papa Francesc, que presidirà la cerimònia, i el papa emèrit Benet XVI. Així ho ha anunciat Liberio Andreatta, president de l’Obra Romana de Pelegrinatges, tot i que des de l’Oficina de Premsa de la Santa Seu encara no s’ha arribat a confirmar.

Durant la presentació del pla logístic per a aquests dies a Roma, Mons. Andreatta ha afirmat que “Roma viurà un esdeveniment històric: dos papes vius i dos papes sants“. “Quina emoció sentiran Benet XVI i Francesc!”, ha afegit el president de l’Obra Romana de Pelegrinatges. Liberio Andreatta ha confirmat també l’assistència de 61 delegacions oficials, 19 caps d’Estat, 24 primers ministres i més de 800.000 pelegrins. Només de Polònia, s’esperen que arribin cinc trens especials amb més de 1.000 persones cadascun. A més, està previst que més de dos milions de persones d’arreu del món visquin la cerimònia a través de la televisió i les xarxes socials.

Per poder seguir en directe la cerimònia de les canonitzacions, s’han instal·lat diverses pantalles gegants en zones clau del centre històric de la ciutat italiana, així com a l’aeroport de Fiumicino. A més la basílica de Sant Pere restarà oberta fins a la 1 de la matinada, encara que no s’hi exposaran els cossos dels dos Papes. El Ministeri d’Interior ha reforçat les mesures de control i seguretat per a aquests dies, que actuaran de manera ininterrompuda.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!