El Vaticà enviarà un nanosatèl·lit, que contindrà una versió digital i minúscula de les fotos i el text de la pregària del papa Francesc del 27 de març del 2020, quan va resar en una plaça de Sant Pere buida per la pandèmia, transmetent així les seves paraules a través de l’espai.

El projecte SpeiSat 3U CubeSat es llançarà el 10 de juny del 2023 des de la base de la Força Espacial Vandenberg, a Califòrnia, a bord d’un coet SpaceX Falcon9, que es col·locarà en l’òrbita terrestre baixa, a una altitud de 525 km.

El satèl·lit, de la mida d’una pilota de futbol americà, albergarà una versió en “nanollibre” del text del papa Francesc Per què tens por? No tens fe?, que conté imatges i paraules de la Statio orbis.

El nanollibre ha estat creat per la Universitat Politècnica de Torí i té la mida aproximada de la punta d’un bolígraf.

Dimecres 29 de maig, al final de l’audiència general, el Pontífex beneirà el satèl·lit i el nanollibre abans del seu trasllat per als últims controls tècnics previs al llançament.

A través del web www.speisatelles.org es podrà seguir el progrés de la missió i es podrà tenir el nom inscrit en un xip de memòria a bord del SpeiSat.

Per obtenir una targeta d’embarcament virtual, es demanarà als interessats que es comprometin a fer una obra de misericòrdia en nom de la pau i esperança.

Com explica el director de l’Apostolat Digital de Torí, el P. Luca Peyron, “el nanollibre estarà orbitant el nostre planeta i esdevindrà un signe i una icona, igual que el papa Francesc quan era sol a la plaça de Sant Pere”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!