El Vaticà decreta l'arrest domiciliari de l'ex nunci Józef Wesolowski

El director de l’Oficina de Premsa de la Santa Seu, ​​Pare Federico Lombardi, ha informat que “el Promotor de Justícia del Tribunal de Primera Instància de l’Estat de la Ciutat del Vaticà ha convocat l’ex nunci Mons. Józef Wesolowski, sobre el qual havia obert una investigació penal. Al prelat -condemnat ja en primera instància per la Congregació de la Doctrina de la Fe i reduït a l’estat laical al final del procés penal administratiu canònic- se li han notificat les acusacions del procés penal a càrrec seu per greus actes d’abús de menors en la República Dominicana.
La gravetat dels càrrecs ha portat a l’Organisme d’investigació a la imposició de mesures restrictives que, tenint en compte l’estat de salut de l’acusat com ha demostrat la documentació mèdica- consisteixen en l’arrest domiciliari, amb les seves limitacions connexes, en localitat situada dins de l’Estat de la Ciutat del Vaticà.
La iniciativa presa pels òrgans judicials de l’Estat es deu a la voluntat expressa del Papa, que un cas tan greu i delicat s’abordi sense demora, amb el rigor just i necessari, amb plena assumpció de responsabilitat per part de les institucions regides per la Santa Seu”

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!