El Vaticà considera "lícit" i "urgent" aturar el terrorisme

El secretari d’Estat vaticà, el cardenal Pietro Parolin, ha intervingut a l’Assemblea General de les Nacions Unides a Nova Yok. En el seu discurs ha reafirmat que el Vaticà considera “lícit” i “urgent” aturar l’agressió del terrorisme “transnacional” amb una “acció multilateral” i “ús proporcional de la força” per “garantir la defensa dels ciutadans indefensos”.

Fent referència a la situació de l’Iraq i Síria, el cardenal Parolin ha criticat la teoria del “xoc de civilitzacions” perquè no fa cas de “les experiències profundes i de llarga durada de bones relacions entre cultures, ètnies i religions”. Sobre aquesta teoria, ha denunciat, s’han adoptat mètodes que “no sempre han estat d’acord amb la llei” ni han tingut en compte les persones que van estar-hi implicades.

Segons el purpurat, aquests errors haurien de donar lloc a un “examen de consciència seriós”. Per al cardenal Parolin, els reptes als quals s’ha de fer front “han d’estimular una nova crida per al diàleg interreligiós i intercultural i els nous avenços en el dret internacional, per promoure iniciatives justes i valentes de pau“.

El camí a seguir és, en paraules del secretari d’Estat vaticà, “la promoció del diàleg i l’entesa entre cultures“, però també la responsabilitat de “protegir” com marca el dret internacional i la carta de les Nacions Unides.

El cardenal també ha lamentat les veus contradictòries i els silencis de la comunitat internacional davant del drama al Pròxim Orient i ha recordat la persecució que pateixen els cristians i les minories ètniques.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!