El Vaticà aprova la creació de la Facultat Antoni Gaudí

El cardenal Zenon Grocholewski, prefecte de la Congregació per a l’Educació Catòlica, ha signat a Barcelona el decret de creació de la Facultat Antoni Gaudí d’Història de l’Església, Arqueologia i Arts cristianes (FHEAG), impulsada des de l’arquebisbat de Barcelona.

La nova facultat esdevé la primera que rep l’aprovació vaticana per oferir estudis en arqueologia, després de les institucions eclesiàstiques de Roma i Jerusalem; la quarta a oferir història de l’Església, juntament amb institucions que tenen la seva seu a Roma, Polònia i Mèxic, i l’única que combinarà aquests dos estudis amb l’art cristià.

La FHEAG serà la tercera facultat eclesiàstica de Catalunya, ja que se suma a les de Teologia i de Filosofia, que van ser creades, respectivament, els anys 1968 i 1990.

Els estudis de la FHEAG, que començaran el proper 6 d’octubre, seguiran els criteris de la Santa Seu i, paral·lelament, els del sistema educatiu de Bolonya: un primer cicle de tres anys, un segon cicle o màster de dos (especialització en història de l’Església, arqueologia i art, i patrimoni de l’Església), i un tercer cicle o doctorat.

En la nova facultat hi haurà dos departaments: el d’Història de l’Església i el d’Arqueologia i Art Cristià. El gran canceller de la FHEAG, amb 22 professors ordinaris i extraordinaris, serà el cardenal Lluís Martínez Sistach, mentre que el degà serà en la fase inicial (durant aquest primer curs) el Dr. Armand Puig, degà de la Facultat de Teologia, en la qual conclou el tercer i últim trienni.

Aquesta ha estat la notícia més esperada de l’acte d’inauguració del curs acadèmic 2014-2015 de la Facultat de Teologia de Catalunya, l’Institut Superior de Litúrgia de Barcelona, l’Institut de Teologia Fonamental i la Facultat de Filosofia de Catalunya, celebrat a l’Aula Magna del Seminari Conciliar de Barcelona.

A aquesta inauguració han assistit els bisbes de la Conferència Episcopal Tarraconense (CET), encapçalats pel gran canceller de les Facultats Eclesiàstiques de Catalunya, Lluís Martínez Sistach, i el vicegran canceller, Jaume Pujol, arquebisbe de Tarragona i president de la CET.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!