Aquest dimarts 28 de maig, el Dicasteri per a l’Evangelització ha publicat el missatge per la 45ena Jornada Mundial del Turisme, que tindrà lloc el mes de setembre. Al text, la Santa Seu explica la importància que pot arribar a tenir el turisme per estendre el missatge de pau. 

El Dicasteri, dirigit actualment per Rino Fisichella, lamenta que la guerra, en no garantir la seguretat de les persones, afecta negativament el turisme i les activitats relacionades amb aquest sector. En aquest sentit, en el text s’afirma que allà “on hi ha focus de guerra, la manca de turistes crea una expressió més de pobresa entre la població, que veu com desapareix una forma de suport necessària per viure amb la dignitat deguda”.

El turisme religiós 

El text del Vaticà també subratlla la importància del turisme religiós i la gran oportunitat de trobada que ofereix el Jubileu 2025. Com exposa, la combinació de Turisme i Pau, que dona títol a la 45ena Jornada Mundial del Turisme convocada per l’ONU, no podria ser altra que la millor elecció “en un període tan convuls, per oferir als qui viatgin un moment de reflexió i de compromís personal”. 

Precisament, el Dicasteri s’ocupa del turisme religiós, i és per aquest motiu que vol contribuir a “fer que el missatge de pau arribi als que treballen en el sector”. En el seu missatge, també ha volgut recordar el compromís de tots els sacerdots i laics que “dediquen la seva vida a fer que el turisme i els pelegrinatges siguin actius i fructífers”. Finalment, la Santa Seu ha demanat que el turisme continuï “afavorint la recuperació de les relacions interpersonals per les quals tots sentim una profunda nostàlgia”, i que permeti enfortir la cultura de l’encontre que defensa el papa Francesc

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!