Aquest dijous el Tribunal Constitucional ha confirmat que avala la llei de l’avortament vigent des del 2010. D’aquesta manera, es rebutja definitivament el recurs presentat el 2010 pel magistrat Enrique Arnaldo, del Partit Popular. La sentència confirma que la llei només protegirà els drets dels infants nascuts, i que per tant no es penalitzarà la interrupció de l’embaràs.

Aquesta decisió suposa el final d’un procés de més de 12 anys, en els quals el Tribunal ha hagut de debatre si aquesta llei és inconstitucional o no. Finalment, per una diferència de tres vots, la majoria progressista d’aquest òrgan ha confirmat que la llei del 2010 no s’oposa a la Constitució.

Les mostres de rebuig per part de l’Església a aquesta resolució no s’han fet esperar, tal com mostren les paraules de Mons. Francisco César García Magán, portaveu de la Conferència Episcopal Espanyola: “Avui és un dia trist per a la societat espanyola. El nostre Tribunal Constitucional, garant dels nostres drets, entre ells el fonamental de la vida, ha definit que només protegeix els drets dels nascuts. A Espanya hi ha éssers humans als quals no se’ls reconeixen els drets humans.”

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!