“Esperar i actuar amb la Creació”. Aquest és el lema per a la celebració del Temps de la Creació 2024, que tindrà lloc de l’1 de setembre al 4 d’octubre. Així ho ha anunciat el Moviment Laudato Si’, que organitza aquesta celebració cristiana cada any amb l’objectiu de resar per la cura de la Terra. Com han explicat en un comunicat, els temps que vivim demostren que no ens relacionem amb la Terra “com un regal del nostre Creador, sinó com si només fos un recurs a utilitzar”, i és per això que han escollit el lema “Esperar i actuar amb la Creació”. En el context bíblic, com reconeixen, esperar no vol dir estar en silenci, sinó tot al contrari, és a dir, cridar i lluitar activament per la vida enmig de les dificultats”. 

Comença la fase de preparació 

Tot i que la celebració tindrà lloc l’1 de setembre, que serà quan es reuneixin els líders religiosos d’arreu del món en una jornada d’oració inaugural, aquest mes de febrer ja ha començat la fase de preparació del temps ecumènic, en la qual les comunitats ja començaran a discernir per respondre a la crida de la Creació. 

Després d’aquesta primera fase, al juny es farà un webinar en el qual es publicarà la “Guia per la Celebració del Temps de la Creació”. En aquest webinar s’explicarà en què consisteix el Tractat de No-Proliferació de Combustibles Fòssils, i es reflexionarà al voltant d’aquesta iniciativa. 

Finalment, el 4 d’octubre, amb la participació de joves d’arreu del món, tindrà lloc la cerimònia de clausura del Temps de la Creació 2024, coincidint amb la festa de Sant Francesc d’Assís

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!