Frederic Fosalba

El proper divendres 8 de setembre, el G. Frederic Fosalba signarà el seu compromís definitiu amb la comunitat benedictina de Montserrat i serà consagrat com a monjo per a la pregària del P. Abat i la professió solemne.

Com han explicat des del monestir, Fosalba és l’actual sotsprefecte de l’Escolania, a més de responsable del taller d’enquadernació i de l’estació meteorològica del monestir. Nascut a Sant Esteve Sesrovires el 16 de novembre de 1971, va entrar al noviciat el 2018, i ha cursat els estudis de Filosofia i de Teologia.

El nou monjo de Montserrat s’ha mostrat molt satisfet de fer aquet pas: “Estic joiós de veure que cada dia s’avança i que aquest sentit omple tot el meu desig”, ha manifestat. En aquest sentit, ha destacat la importància de la cerimònia del divendres, que com ha dit, “em torna a recordar, ja com a decisió definitiva, el compromís i la responsabilitat adquirits en el seguiment i el coneixement de Jesús”.

La professsió solemne

Aquesta cerimònia a la que es refereix el G. Frederic Fosalba és la professió solemne, on hi assistiran els monjos de la ocmunitat i els escolans, a més dels familiars i amics del profés. L’eucaristia, que es podrà seguir en directe a través de Montserrat Ràdio i TV, estarà presidida pel P. Abat Manel Gasch, al qual Fosalba llegirà la cèdula de professió. En acabar, signarà la cèdula sobre l’altar de la Basílica de Santa Maria, i posteriorment, cantarà el següent verset del salm 118: “Rebeu-me, Senyor, segons la Vostra Paraula, i viuré, que no em vegi confós en la meva esperança”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!