El Servei Jesuïta Migrants demana retirar els filats tallants de Ceuta i Melilla

Els filats tallants a les tanques frontereres amenacen la vida humana. Com a mètode de contenció del pas a través de la frontera són senzillament inacceptables: atempten contra els drets humans més elementals.”Així de contundent s’ha mostrat el Servei Jesuïta a Migrants, que ha demanat al Ministeri de l’Interior retirar els filats tallants de les tanques de Ceuta i Melilla.
El Servei Jesuïta a Migrants defensa que s’utilitzin estàndards democràtics en els controls de frontera. “L’espai fronterer no pot ser una negació de l’espai de llibertat, justícia i seguretat que proclama ser la Unió Europea.” El Servei Jesuïta a Migrants vol acostar a la societat l’experiència de les persones contra les quals s’aixequen i s’armen les tanques. “Sense fer-nos càrrec del que viuen i pateixen al llarg del recorregut migratori, de les amenaces i violacions dels seus drets humans, només els veiem com una amenaça per a la “fortalesa Europa.” Igualment, insta la societat a incorporar el valor de l’hospitalitat i rebutjar la concepció de l’immigrant com un perill. “Això implica no posar en risc directe la vida de qui intenta entrar en territori espanyol, per més que sigui fora dels passos fronterers habilitats i al marge del procediment administratiu establert.”
El Servei Jesuïta a Migrants és una xarxa formada per diverses entitats de la Companyia de Jesús que treballen en l’àmbit de les migracions.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!