La parròquia de Santa Anna, de Barcelona, ha acollit dijous 4 de maig la presentació de la Memòria 2022 de l’Hospital de Campanya Santa Anna i Missatgers de la Pau Catalunya. “El sensellarisme ha experimentat un augment progressiu a la ciutat de Barcelona en els darrers anys”, ha comentat Mn. Peio Sànchez. Segons el rector de la parròquia de Santa Anna i president de Missatgers de la Pau Catalunya, cal apostar per “fer realitat itineraris de futur i sortida per a les persones més necessitades”. També ha aprofitat per denunciar “la lentitud i l’excessiva burocratització de les administracions per fer realitat aquests itineraris”.

“El nostre servei, tant des de l’Hospital de Campanya de la parròquia de Santa Anna com des de Missatgers de la Pau Catalunya, gairebé ha duplicat el nombre de persones acollides”, ha dit Mn. Peio. I ha afegit: «El patiment de tantes persones ha incrementat en nosaltres la urgència cristiana per renovar el nostre desig de ser al seu costat. Els serveis de la taula de fraternitat, l’atenció mèdica, l’acompanyament en salut mental, l’orientació laboral i l’assessoria social han crescut en la capacitat d’acollida.”

Mn. Peio Sànchez ha assegurat que “les dificultats de regulació deixen en màxima vulnerabilitat persones que anteriorment rebien protecció. La presència de dones, de vegades amb fills, al carrer, l’augment de joves nouvinguts i la realitat de malalts greus sense llar han passat a formar part de les nostres preferències per oferir-los el nostre servei”.

El total de persones acollides l’any 2022 és de 4.329

El total de persones acollides l’any 2022 per l’Hospital de Campanya Santa Anna i Missatgers de la Pau Catalunya és de 4.329, de les quals el 70% dorm al carrer, sobretot als districtes de Ciutat Vella i de l’Eixample. La procedència és la següent: Àfrica del Nord (38%), Amèrica Llatina (28%), Espanya (25%) i Europa Oriental (9%).

“Totes les nostres iniciatives no serien possible sense els més de tres-cents voluntaris que, en serveis molt diversos, fan possible el dia a dia de tantes trobades d’acollida. A més, l’ajuda de nombrosos donants —particulars, empreses i fundacions— permet avui no només el suport material, sinó un equip professional capacitat que acompanya els programes”, ha posat en relleu Mn. Peio.

L’acte de presentació de la Memòria 2022 va servir per dialogar de manera fructífera amb representants de diverses entitats que col·laboren amb el projecte humanitari de l’Hospital de Campanya Santa Anna i Missatgers de la Pau Catalunya, i així posar en comú les experiències dutes a terme amb els col·lectius més vulnerables de la societat.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!