Seminari Tarragona

El Seminari de Tarragona encara la recta final del procés que el convertirà en una residència per a 100 persones gestionada pel Grup Mimara. Tot i que el contracte de lloguer entre Mimara i l’arquebisbat de Tarragona ja es va signar l’any 2022, no ha estat fins aquesta setmana que el Consell plenari de l’Ajuntament de Tarragona ha aprovat el Pla especial urbanístic per a l’ampliació dels usos de l’espai. El projecte estava aturat des de l’any passat, ja que la junta del govern local havia suspès el Pla Especial. Ara, amb l’aprovació provisional del Consell, només faltarà que el projecte passi per la Comissió d’Urbanisme de la Generalitat, que tindrà l’última paraula.

Una residència en un espai reconegut com a Patrimoni de la Humanitat

Com ja es pot veure a la pàgina web del Grup Mimara, aquesta nova residència per a gent gran tindrà unes característiques que la faran única al país, ja que “serà una residència en un espai reconegut per la Unesco el 2000 com a Patrimoni de la Humanitat, i on es respira història viva de Tarragona”. A la mateixa web encara no hi ha cap data concreta per la seva obertura, tot i que s’hi pot llegir “propera obertura”.

En el moment de la firma del contracte de lloguer del Seminari es va anunciar que el nou centre tindrà una superfície de més de 3.5000 quadrats i, tot i que s’hi faran obres per habilitar l’edifici a les noves funcions, el Seminari mantindrà la biblioteca i els estudis de Teologia.

El contracte de lloguer és de 30 anys, i la nova residència generarà 40 llocs de treball, per atendre gairebé un centenar de persones.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!