El santuari de Núria rep el títol de basílica menor

El bisbat d’Urgell ha comunicat que el Sant Pare Francesc, a través d’un rescripte de la Congregació per al Culte Diví signat pel cardenal Antonio Cañizares, ha concedit a l’església del santuari de la Mare de Déu de Núria el títol i la dignitat de basílica menor.

Aquesta concessió respon a la petició efectuada per l’arquebisbe-bisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, fa uns mesos, i porta data del 23 de setembre de 2014.

Està previst que la celebració solemne de la concessió d’aquest títol de basílica al segon santuari marià de Catalunya i que honora la patrona principal de la diòcesi d’Urgell tingui lloc el dissabte 29 de novembre pròxim i que la celebració estigui presidida pel cardenal arquebisbe de Barcelona, Dr. Lluís Martínez Sistach.

Sobre les Basíliques Menors

El títol de basílica menor és una distinció concedida pel Papa a aquelles esglésies més importants que, en atenció a la seva història i cultura, vida litúrgica i pastoral, són particularment significatives.

La concessió del títol de basílica menor procura enfortir la vinculació amb l’Església de Roma i amb el Sant Pare, i alhora promou la seva exemplaritat com a centre d’especial acció litúrgica i pastoral a la Diòcesi.

El santuari de la Mare de Déu de Núria se suma així a les altres tres basíliques menors amb què compta la diòcesi d’Urgell: la catedral de Sta. Maria de La Seu d’Urgell, a la qual l’any 1905 li fou concedida aquesta distinció; la basílica de la Mare de Déu de Valldeflors de Tremp, que té el títol de basílica des de 1923; i la de la Mare de Déu de Meritxell, patrona del Principat d’Andorra, concedit en aquest mateix any 2014.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!