Argimon

Els darrers anys, els bisbats de Catalunya estan treballant a contrarellotge per rehabilitar tots els santuaris que tenen la seva estructura compromesa a causa del mal estat. L’últim a fer-ho ha estat el bisbat de Girona, que aquest estiu ha iniciat les obres de rehabilitació del santuari de la Mare de Déu d’Argimon. 

Aquesta ermita, catalogada com a Bé Cultural d’Interès Nacional, està situada a la parròquia de l’Esparra, al municipi de Riudarenes, i necessitava una restauració urgent de la coberta de la nau. Les obres s’han pogut fer gràcies a les subvencions del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i una altra del Servei de Monuments de la Diputació de Girona, ja que el cost total s’estima en uns 95.000 euros. 

Els treballs estan previstos que s’acabin el mes d’octubre, i a més de la rehabilitació de la coberta de la nau, també serviran per restaurar els elements estructurals que la componen. D’aquesta manera, només faltarà acabar de consolidar el campanar del santuari, que també necessita una rehabilitació perquè sigui totalment segur per als feligresos de l’Esparra. 

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!