El sacerdot afectat per l’ebola arriba a Madrid

El sacerdot Miguel Pajares, afectat per virus de l’ebola, ha aterrat aquest matí a la base aèria de Torrejón de Ardoz procedent de Libèria. Poc després, ha estat traslladat amb ambulància a l’hospital Carlos III, a Madrid. Junta amb Pajares, també ha viatjat una monja, Juliana Bohi, d’origen guineà però amb nacionalitat espanyola, que no ha estat infectada pel virus. El sacerdot es troba en estat clínic estable, “una mica desorientat”, segons explica ell mateix. És el primer europeu que ha estat repatriat al seu país d’origen d’ençà que es va produir l’últim brot d’ebola el passat març.

Miguel Pajares ha viatjat en un Airbus A310 de l’exèrcit espanyol. L’avió ha estat equipat i aïllat amb material sanitari per evitar contagis i protegir la tripulació i el personal sanitari. Miguel Pajares, de 75 anys, feia dies que estava ingressat en un hospital de Monròvia. Amb ell hi vivien cinc persones més, dues de les qual, dues monges, també estaven infectades pel virus, però finalment s’han quedat a Libèria.

Mesures extremes de seguretat a l’hospital

L’hospital Carlos III ha habilitat tres habitacions de la sisena planta per allotjar el sacerdot. Les habitacions estan aïllades i amb pressió negativa, que no permet que l’aire de l’habitació surti a l’exterior. Només queden les persones imprescindibles per atendre Pajares.

El virus no té tractament i s’encomana quan la persona ja presenta símptomes. El contagi es produeix a través dels fluids corporals d’un malalt o d’un mort pel virus de l’ebola. En cap cas es pot contagiar per l’aire, l’aigua o pel menjar.

Espanya ha activat el protocol de màxima seguretat establertes per l’OMS i la UE per minimitzar el risc de propagació. Tot i això, les autoritats sanitàries han afirmat que aquest risc és molt baix.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!