representació cinta tortosa

El diumenge 7 d’abril, els feligresos que van participar a la missa de la Baixada de la Cinta (aquest any celebrada més tard per la coincidència amb la Setmana Santa), es van trobar amb la sorpresa de poder veure la representació del “Retaule de la Baixada de la Cinta”. Aquesta tradició, que fins ara es feia de manera llegida i cantada, s’ha representat de forma teatral per primera vegada gràcies a la iniciativa de la Reial Arxiconfraria de la Cinta, que va comptar amb el suport dels actors de la Passió i del Pessebre Vivent de Jesús de Tortosa.

La gent no s’ho esperava, va ser una gran sorpresa, però va agradar a tothom

Un dels artífexs de la representació és mossèn Paco Vives, canonge i rector de la parròquia de Sant Francesc de Jesús. Vives va ser l’encarregat d’adaptar el text original per poder fer-ne la representació a la catedral. El resultat, com explica, no hauria pogut ser millor: “La gent no s’ho esperava, va ser una gran sorpresa, però va agradar a tothom, ha estat un èxit total”.

Pel que fa al text, Vives reconeix que tot i seguir el relat original, “s’han hagut d’afegir alguns fragments perquè la representació tingués més sentit”. Per fer-ho, va elaborar un guió que va revisar el mateix bisbe de Tortosa, Sergi Gordo.

Després de l’èxit de la representació, tant els membres de la confraria com el mateix Paco Vives, que també hi participa com a mossèn que rep la Cinta, tenen clar que s’ha de tornar a fer l’any vinent. D’aquesta manera, volen continuar apropant a la feligresia aquesta tradició cristiana tortosina, que data del 1178 i que explica com la Mare de Déu de la Cinta va lliurar el seu sagrat cíngol a un sacerdot a la catedral de Tortosa.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!