Responsables de diferents confessions han signat una Declaració Interreligiosa sobre la dignitat de la vida humana. L’acte s’ha fet a la seu de la Conferència Episcopal Espanyola. Les entitats representants en la signatura han estat: Comissió Islàmica d’Espanya, Federació d’Entitats Religioses Evangèliques d’Espanya (FEREDE), Església ortodoxa del Patriarcat Ecumènic, Església ortodoxa del Patriarcat de Romania, Església ortodoxa del Patriarcat de Moscou, Església Espanyola Reformada Episcopal (IERE) i Església catòlica.

La declaració parteix de la preocupació compartida davant de l’aprovació de lleis que no protegeixen la vida humana. Per això, demanen als fidels, a la societat en general i als polítics el compromís de cooperar i treballar plegats perquè tota vida humana sigui protegida i custodiada com un do de Déu, dotat de la més alta dignitat.

Els punts de la declaració són:

-La vida és un do de Déu per al conjunt de la creació i de la humanitat

-La dignitat humana no depèn de les seves circumstàncies vitals ni del consens social, sinó que és una qualitat intrínseca de tot ésser humà, els drets del qual han de ser respectats sempre

-Tota vida humana, per tant, en la seva inviolable dignitat, ha de ser protegida des del principi fins al final

-El respecte a la dignitat de la vida de tot ésser humà i els seus drets fonamentals, especialment dels més febles, són signes del progrés i la prosperitat d’una societat i no pot considerar-se que aquest respecte sigui un retrocés o sigui contrari a la llibertat

-Comprenem que hi ha situacions complexes, d’aparents conflictes de drets, que són difícils de resoldre; però entenem que dilemes ètics i morals profunds no es poden resoldre de forma genèrica amb el sacrifici d’un dels drets fonamentals afectats (en aquest cas, el dret a la vida) fent prevaler l’altre.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!