Avui, en la nostra societat, quan una dona veu que està embarassada i s’enfronta a problemes diversos, reals o imaginaris, per desgràcia, no sol trobar l’ajuda que necessita, ni econòmica, ni moral, ni tan sols la comprensió i l’escalf que podria esperar. Simplement se li ofereix l’avortament com “l’única i veritable solució” als seus problemes.

L’avortament es presenta com un bé, com la solució ràpida, definitiva, fàcil i innòcua. I la veritat és que no és “fàcil”. Les dones ho descriuen com una acció traumàtica i dolorosa, ni “innòcua” perquè davant del “no passa res” que li repeteixen insistentment, té per a ella conseqüències devastadores.

La dona, la mare, és la segona gran víctima de l’avortament ja que deixa en ella una gran ferida interior, espiritual, molt profunda, que l’afecta permanentment, físicament, psíquicament y espiritualment. També queda ferit el pare i els que hi intervenen. De fet, l’avortament fa mal a tota la família perquè crea rancor, divisió i violència. Perjudica la relació familiar arribant-la a trencar, i crea problemes pel que fa als fills. Moltes vegades després d’un avortament la dona ja no aconsegueix tornar a ser mare. Sovint es crea en ella una verdadera obsessió per quedar embarassada. També busquen tenir el fill que «substitueixi» el que han avortat, o culpabilitzen els fills que ja tenien abans de l’avortament de no haver tingut aquest.

Santa Teresa de Calcuta afirmava que “l’avortament és el pitjor enemic de la pau» perquè engendra dolor, rancor, odi, destrucció i violència“.

Però no podem perdre l’alegria i l’esperança, l’important és saber que tots som preciosos als ulls de Déu i que Ell en la seva infinita misericòrdia, com a Galilea, diu: “Dona, no ploris.” El Senyor vol consolar amb el seu perdó els que ploren la gran pèrdua i el seu pecat, i oferir-los l’esperança, el perdó i la pau a través del Projecte Raquel.

El Projecte Raquel és una associació diocesana que vol mostrar el rostre de la misericòrdia als ferits per la cultura de la mort. Està formada per una xarxa de consellers, sacerdots, psicòlegs i psiquiatres, que especialment formats i recolzats en el Senyor, en una atenció individualitzada, confidencial i gratuïta ofereixen un camí de guarició que es fa en deu sessions, una per setmana i d’una hora aproximadament.

Les dones que l’han fet diuen que “han passat de mort a vida”.

Més informació: projecteraquelbarcelona@gmail.com / 603 462 038,

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!