El Projecte Raquel avança a les diòcesis catalanes

Els dies 16 i 17 de gener es va iniciar a la parròquia del Remei de Barcelona el segon Curs de Capacitació del Projecte Raquel, la finalitat del qual és oferir a les persones implicades en un avortament provocat una atenció individualitzada a través d’una xarxa diocesana de sacerdots, consellers i psicòlegs i psiquiatres. Aquesta atenció individualitzada suposa acompanyar-les en un procés psicològic i espiritual de curació i reconciliació.

El Curs de Capacitació del Projecte Raquel té com a objectiu «conèixer i entendre quina és la ferida i el dolor psicològic i espiritual» pel qual passen aquelles persones que han patit un avortament provocat i aprendre a «col·laborar en la seva curació, cadascú des del seu paper diferent i específic, apropant la persona a la misericòrdia de Déu i a la reconciliació».

Van assistir-hi 67 persones entre les quals hi havia sacerdots, psicòlegs i persones que volen col·laborar com a consellers. Les xerrades d’iniciació les van fer els directors de Spei Mater, societat pública de fidels que va iniciar a l’Estat espanyol el desenvolupament del Projecte Raquel: María José Mansilla, presidenta, i el P. Jesús Chavarría, director espiritual.

Aprofitant la celebració del curs, persones de cinc diòcesis catalanes s’han unit al projecte: les diòcesis de Terrassa i Barcelona, on el Projecte Raquel ja existeix, i les diòcesis de Sant Feliu, Solsona i Vic, en les quals els bisbes han aprovat la seva implantació. Per completar la formació de les persones que desitgen incorporar-se com a consellers al Projecte Raquel, el curs s’anirà completant, amb reunions en cadascuna de les diòcesis al llarg dels propers mesos.

Si vols llegir el testimoni colpidor d’una persona acompanyada pel Projecte Raquel, clica aquí.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!