La nau central de la Seu Vella de Lleida ha estat el marc des d’on s’ha donat el tret de sortida als actes de la Setmana Santa, amb la lectura del pregó a càrrec del doctor i exdegà de la Universitat de Lleida, Joan Viñas.

L’acte, que ha reunit les diferents confraries i germandats de la ciutat, també ha comptat amb la representació de la moixiganga.

En el seu pregó, Viñas ha recordat la vida de Jesús com una lluita per la justícia social i a favor dels pobres, malalts i marginats, a favor de la llibertat, de no estar sotmesos a la llei, ni als sacerdots i poderosos que s’aprofiten de la bona voluntat de la gent senzilla.

Viñas ha explicat que “Jesús ens va donar a conèixer Déu, Pare que estima a tothom de la mateixa manera, sense discriminacions entre de rics o pobres, homes i dones” i que aquest va ser el motiu perquè l’acusessin injustament, condemnant-lo, torturant-lo i clavant-lo a la creu.

També ha subratllat que els seus deixebles van passar “de senzills pescadors a adquirir la força de l’Esperit per difondre el missatge sanador i salvador de Jesús a tot el món, arribant fins a nosaltres”.

El pregó ha estat seguit per un nombrós públic, i presidit pel bisbe de Lleida, Salvador Giménez, i pel paer en cap de la ciutat, Miquel Pueyo.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!