El Pontífex rep una delegació de yazidites

El papa Francesc ha rebut en audiència privada i durant trenta minuts una delegació de la comunitat mundial dels yazidites, una minoria religiosa present al Pròxim Orient i que, juntament amb els cristians, és perseguida i massacrada per l’Estat Islàmic a l’Iraq.

El grup estava encapçalat pel cap de tots els yazidites, Tahsin Said Ali Beg, i pel seu cap espiritual suprem, Skeikh Kato, que viuen al Kurdistan iraquià on, segons l’ONU, s’han refugiat 700.000 perseguits per l’islamisme radical.

Juntament amb ells han participat en la reunió altres representants dels yazidites del nord de l’Iraq, de Geòrgia i de la diàspora a Alemanya.

La delegació ha agraït al Papa la seva ajuda a favor dels yazidites en aquest temps de persecució i patiment. En la trobada han parlat sobre la situació de prop de 50.000 dones yazidites que han estat fet esclaves per l’Estat Islàmic i han subratllat les bones relacions entre aquesta minoria religiosa i els cristians, així com la solidaritat recíproca.

Francesc ha assegurat als delegats la seva proximitat espiritual i la seva ajuda, i ha desitjat que es puguin restablir aviat la justícia i les condicions per a una vida lliure i pacífica.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!