El Pontífex demana a les famílies no oblidar la pregària

Milers de famílies filipines s’han trobat amb el Papa al Mall of Asia Arena de Manila. A la trobada, que ha consistit en una litúrgia de la Paraula, Francesc ha destacat tres aspectes: descansar en el Senyor, aixecar-se amb Jesús i Maria, i ser una veu profètica.

El Bisbe de Roma ha afirmat que “per sentir i acceptar la crida de Déu i preparar una casa per a Jesús, cal ser capaç de descansar en el Senyor”. Per això, ha exhortat a “dedicar temps cada dia a la pregària. (…) Si no preguem, no coneixerem el més important de tot: la voluntat de Déu sobre nosaltres. I malgrat tota la nostra activitat, sense la pregària, aconseguirem molt poc”. En aquest sentit, ha destacat que “descansar en la pregària és especialment important per a les famílies. (…) On primer aprenem a pregar és a la família. Allà aconseguim conèixer Déu, créixer com a homes i dones de fe, veure’ns com a membres de la gran família de Déu, l’Església. A la família aprenem a estimar, a perdonar, a ser generosos i oberts”.

Francesc ha parlat de com créixer amb Jesús i Maria, i ha comentat que la fe no ens allunya del món, sinó que ens hi introdueix més profundament. I s’ha referit a les dificultats que recauen sobre la vida familiar: els efectes dels desastres naturals, la situació econòmica i la recerca de treball.

Improvisant en espanyol, el Papa ha alertat sobre les colonitzacions ideològiques que miren de destrossar la família. I ha animat a no claudicar: “Com a familia, hem que de ser molt sagaços, hàbils, forts, per dir ‘no’ a qualsevol intent de colonització ideològica sobre la família.” El Pontífex ha insistit que el món necessita famílies bones i fortes, i els ha demanat que siguin exemple viu d’amor, de perdó i de atenció, “santuaris” del respecte a la vida i que proclamin la sacralitat de tota vida humana des de la seva concepció fins a la mort natural.

També ha recordat el deure de cada cristià de ser veus profètiques en la societat. I ha posat en relleu que les famílies, en tenir fills, han de formar-los en la fe i en valors sans, i ensenyar-los a col·laborar en la societat per esdevenir “una benedicció per al nostre món”. Especialment els ha demanat, en aquest Any dels Pobres que se celebra a les Filipines, que es preocupin dels ancians i dels nens sense pares. “No amagueu la vostra fe, no amagueu Jesús, porteu-lo al món i doneu testimoni de la vostra vida familiar.”

Pau VI

Durant la trobada, el Papa també ha lloat el valor de Pau VI en recordar que a través de l’encíclica Humanae vitae va alertar i va denunciar les amenaces contra la vida i la família a través de les polítiques de control poblacional.

“En un moment on se li proposava el problema del creixement de la població, va tenir el valor de defensar l’obertura a la vida i la família. Ell coneixia les dificultats que hi havia a cada família, per això a la seva carta encíclica era tan misericordiós pels seus casos particulars i va demanar als confessors que fossin molt misericordiosos amb aquests casos.”

Segons Francesc, “ell va veure més enllà i va veure els pobles de la Terra, i va veure aquesta amenaça de destrucció de la família. Pau VI era valent, un bon pastor i va alertar les seves ovelles dels llops que venien”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!