Bisbat Lleida

El Pla de Pastoral 2020-2024 de la diòcesi de Lleida va donant fruits, però cal continuar treballant per aconseguir la participació activa dels laics per poder anar més lluny. Aquesta ha estat la conclusió principal de l’Assemblea Diocesana de Lleida, que ha tingut lloc aquest dissabte a la Casa de l’Església-Acadèmia Mariana. Sota el títol de “Comunitat de l’Esperança: escolta, acompanya, comparteix, prega, mira endavant”, més de 200 persones s’han reunit per revisar el Pla Pastoral, que ha exposat el vicari general de la diòcesi, mossèn Lluís Sallán

Sallán ha estat l’encarregat de relatar les diferents aportacions que s’han anat fent al Pla de Pastoral en els darrers anys. Com ha dit, segons les aportacions recollides, considera que s’ha entrat en “una fase en què les llavors sembrades estan donant fruit” en aspectes com la millora de la qualitat espiritual, la revitalització de les comunitats i organitzacions pastorals, la formació i la renovació de l’Església, i la qualitat i l’eficàcia de la presència eclesial. 

Entre els reptes i dificultats, ha assenyalat mancances en la formació de laics per fer funcionar les comunitats, en la captació de voluntaris per a tasques d’acompanyament o en la tasca de fer arribar el missatge de l’Evangeli a aquells que encara no el coneixen.

Posteriorment, els assistents s’han repartit en grups per debatre i plantejar les seves propostes que, al tram final de la jornada s’han exposat a la plenària, amb què ha conclòs la trobada.

La jornada també ha comptat amb la participació del bisbe de Lleida, Salvador Giménez, que ha presentat l’acte i ha “agraït la tasca de la comunitat catòlica durant tot l’any en les respectives comunitats”. 

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!