El patriarca Twal demana pau a Jerusalem

El patriarca llatí de Jerusalem, Fouad Twal, està molt preocupat per l’esclat de la violència i el deteriorament de la situació a Jerusalem. Per això fa una crida per a un retorn immediat a la calma i a la recerca de solucions eficaces per preservar la santedat de Jerusalem.

Des del conflicte de Gaza, la ciutat santa no ha recuperat un ambient pacífic i tranquil. “Els assassinats d’israelians i palestins continuen”, diu el patriarca, “la pèrdua d’aquestes vides és una resposta i una justificació a les polítiques dels nous assentaments de l’Est de Jerusalem”. Segons Twal, “aquestes accions il·legals, perilloses i de llarg abast, amenacen la ciutat i els seus voltants i empenyen moltes persones a la radicalització”.

Mons. Fouad Twal subratlla que pelegrins jueus, cristians i musulmans arriben a Jerusalem per cercar Déu: “Aquesta ciutat és un símbol de pau per a milions de creients arreu del món i ha esdevingut un lloc perillós, immers en flames i odi.” En aquest sentit, considera que “més que a qualsevol altre lloc, la pau ha de ser restaurada a Jerusalem per garantir la seguretat dels pelegrins i els seus residents. Faig una crida a tots els qui estimen Jerusalem a aplegar-nos en pregària perquè tornem a aquesta ciutat la seva vocació de ciutat santa de la pau i de no-violència”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!