El patriarca Sako

Gairebé 71.000 persones han signat una petició per a la concessió del premi Sajarov al president de la Conferència Episcopal de l’Iraq, el patriarca Louis Raphael I Sako, i al professor musulmà Mahmoud Al’Asali en la lluita contra la intolerància religiosa.

El patriarca Sako, que també és el líder de l’Església catòlica caldea, ha advertit en moltes ocasions la comunitat internacional de la necessitat d’intervenir a l’Iraq per defensar el poble, els cristians i altres minories religioses o ètniques de l’acció de l’Estat Islàmic. Per als promotors de la petició, “amb el seu coratge i determinació inspira moltes persones per defensar el que creuen, la lluita per la llibertat de culte i alerta sobre la persecució dels cristians en el món àrab i arreu del món”.

Per la seva banda, el professor Al’Asali era conegut per haver donat la seva vida pels cristians a Mossul el 20 de juny del 2014. Es va negar a restar en silenci davant la violència contra els cristians, obligats a triar entre la conversió a l’islam, el pagament d’un impost, l’exili o la mort.

El premi Sajarov serà lliurat al Parlament Europeu el 26 de novembre.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!