El patriarca caldeu convida els musulmans a dejunar amb els cristians per la pau

El patriarca caldeu Louis Raphael I Sako ha adreçat als seus compatriotes iraquians musulmans una invitació especial per Quaresma: perquè s’uneixin “al dejuni dels cristians per obtenir el més aviat possible el do de la pau, l’estabilitat i una vida digna per al nostre país i arreu del Pròxim Orient”.

El temps de Quaresma, diu Mons. Sako, “és un temps favorable per al penediment, la conversió i la reconciliació amb un mateix, amb Déu i amb els altres. Intentem aprofitar aquest temps per a la pregària, la reflexió, el discerniment i l’examen de consciència, i també per restaurar l’harmonia, vist que la divisió és un pecat”.

Segons el patriarca, cal promoure la fraternitat, la cooperació i la convivència mitjançant la construcció de bones relacions “entre tots nosaltres, i donant prioritat al perdó, la reconciliació i el bé comú, abstenint-nos de cometre actes d’intolerància i perpetuar els conflictes que creen malestar”.

Com escriu Louis Raphael I Sako, el temps proper de Pasqua és “apropiat per fer penitència, convertir-se i reconciliar-se” amb Déu i amb els altres. Recorda les difícils condicions dels desplaçats que fugen de Mossul i dels pobles de la plana de Nínive de la violència de l’Estat Islàmic. Per això, convida a “promoure la germandat” i abstenir-se d'”actes de fanatisme”. Finalment, demana: “Estimar el país” com un pare o una mare i “estimar l’Església” en aquest període de forta renovació.

Per al patriarca, cal consolidar la presència cristiana a l’Iraq i al Pròxim Orient: Nosaltres, com a cristians, som testimonis de l’esperança, som portadors d’una història, d’una civilització i d’un missatge. (…) Hem d’aguantar i no donar-nos per vençuts, hem de renovar la nostra fe en el futur.”

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!