El Parlament reuneix creients de totes les religions en la Setmana Mundial de l’Harmonia Interconfessional

El Parlament va acollir, aquest dilluns a la tarda, la tercera sessió de treball amb motiu de la Setmana Mundial de l’Harmonia Interconfessional, una commemoració establerta per les Nacions Unides coincidint amb els primers dies de febrer. La jornada, dividida en tres parts, va tenir com a tema l’acció social de les religions que conviuen en la societat plural. En la presentació, la presidenta de la cambra catalana, Núria de Gispert, va dir que, “en un moment en què la desafecció és molt dura per als qui creuen en la política, el Parlament fa seu el missatge de la convivència interreligiosa”. En aquesta línia, va explicar que s’acaba de posar en marxa un mecanisme de participació ciutadana amb el nom d’Escó 136, que permet “conèixer dia a dia l’elaboració de les lleis i els temes que es debaten” al mateix Parlament.

Per la seva banda, el director general d’Afers Religiosos de la Generalitat, Enric Vendrell, va recordar que “Catalunya, des de la preeminència de les seves arrels cristianes, és religiosament plural, una realitat que la Generalitat, sense identificar-se amb cap confessió concreta, assumeix plenament des del desig d’afavorir positivament l’aportació del fet religiós a la societat”. I el president del Grup de Treball Estable de les Religions (GTER), Antoni Matabosch, va destacar que “les religions són una part important de la societat, un bé social”, i va recordar que “a Catalunya hi ha harmonia entre les diferents creences”. També va dir que “les religions, conjuntament i cadascuna pel seu compte, fan una acció social molt important”, sobretot en moments de crisi com l’actual.

La sessió va incloure dos grups de testimonis. D’una banda, la responsable de Drets Civils de l’Ajuntament de Sabadell, Olga Jiménez, la presidenta del Rebost Solidari de la mateixa ciutat, Pepi Rodríguez, i la membre de la Primera Església Baptista de Sabadell Àngela Raurell van presentar tota l’acció conjunta que es fa actualment a la capital del Vallès Occidental. Cristians de diverses confessions, així com musulmans i jueus, treballen conjuntament en una gran xarxa d’ajuda a persones sense recursos. D’altra banda, el president d’Iniciatives Solidàries i del Consell Evangèlic de Catalunya, Guillem Correa, i la responsable d’Acció Social de Càritas Barcelona, Joana Martín, van explicar la “col•laboració activa” que hi ha des de fa uns anys entre Càritas (catòlica) i Iniciatives Solidàries (protestant).

Finalment, el president de l’entitat musulmana UCIDECAT, Mohammed El Ghaidouni, també membre del GTER, va recollir els principals compromisos de l’Islam a Catalunya “per pal•liar els efectes de la crisi”. Al final de l’acte, Antoni Matabosch va fer una crida a les confessions religioses “perquè facin cadascuna pel seu compte només allò que sigui impossible fer conjuntament”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!