Aquest dimarts, 9 de juliol, el president del Parlament de Catalunya, Josep Rull, ha anunciat que el monestir de Montserrat rebrà la Medalla d’Honor en categoria d’or del Parlament de Catalunya. Com ha explicat Rull, el guardó s’atorgarà coincidint amb el mil·lenari de la fundació del monestir, una celebració que començarà el setembre del 2024 i durarà fins al desembre del 2025. 

Montserrat, un baluard de defensa de la cultura catalana 

Després que la Mesa ratifiqués la proposta del mateix president de la cambra, Rull ha destacat que l’abadia “és un baluard de defensa de la llengua i la cultura catalana”, així com també de les “llibertats col·lectives. En aquest sentit, també ha recordat que el monestir és “molt més que un lloc de pregària o de fe religiosa”, ja que la seva importància “transcendeix la seva dimensió espiritualitat i religiosa per representar el sentiment de catalanitat”. És per aquest motiu que el dia elegit per atorgar la Medalla d’Honor en categoria d’or al monestir de Montserrat serà el 10 de setembre, en el marc dels actes de la Diada Nacional de Catalunya. 

La Medalla d’Honor és la màxima distinció que concedeix el Parlament i ho fa a persones i institucions que són una referència per al país o han excel·lit en la seva tasca. S’entrega des de l’any 2000 i s’ha condecorat persones com el músic Jordi Savall o l’entrenador de futbol Pep Guardiola. També entitats com Càritas Catalunya, o l’associació de mestres Rosa Sensat, entre d’altres.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!