El Papa vol que luterans i catòlics celebrin junts el V centenari de la Reforma

El 2017 els cristians luterans i catòlics commemoraran conjuntament el cinquè centenari de la Reforma. Ho ha dit el Papa en rebre una delegació de l’Església evangèlica luterana d’Alemanya en visita ecumènica a Roma.

Segons Francesc, “en aquesta ocasió tots dos tindran l’oportunitat de compartir la mateixa commemoració ecumènica arreu del món, no com una celebració triomfalista, sinó com una professió de la nostra fe comuna en el Déu u i tri. El fruit d’aquest esdeveniment seran la pregària en comú i la petició de perdó al Senyor per les culpes recíproques, juntament amb l’alegria de compartir i recórrer plegats un camí ecumènic”.

El Papa també ha constatat que “el diàleg oficial entre luterans i catòlics està en marxa des de fa gairebé cinquanta anys i els progressos aconseguits constitueixen un fonament sòlid per a l’amistat sincera viscuda en la fe i en l’espiritualitat”.

Malgrat les diferències teològiques que persisteixen, la col·laboració i la convivència fraterna caracteritzen la vida de l’Esglésies i comunitats eclesials catòliques i luteranes, compromeses en el camí ecumènic. “No oblidem”, ha dit el Bisbe de Roma, “que recorrem plegats el camí de l’amistat, del respecte mutu i de la recerca teològica; un camí que ens fa mirar amb esperança el futur”.

Francesc ha mostrat la seva satisfacció perquè la Comissió de Diàleg bilateral entre la Conferència Episcopal Alemanya i l’Església evangèlica luterana d’Alemanya estan a punt d’acabar un treball dedicat “a Déu i a la dignitat de l’home“. I ha subratllat la gran actualitat “dels temes relacionats amb la dignitat de la persona humana en el principi i el final de la seva vida, així com les relacionades amb la família, el matrimoni i la sexualitat, que no poden ser exclosos o deixats de banda només perquè no es vol posar en perill el consens ecumènic aconseguit fins ara. Seria una pena que, en temes tan importants relacionats amb l’existència humana, hi hagués noves diferències confessionals”.

Finalment, el Pontífex ha expressat que la commemoració conjunta “ens porti a tots a donar, amb l’ajuda de Déu i el suport del seu Esperit, passes noves cap a la unitat i a no limitar-nos només al que ja hem aconseguit!”

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!