El Papa vol que el Sínode de Bisbes parli amb "franquesa"

En la primera congregació general del Sínode dels Bisbes sobre la Família, celebrada el matí del 6 d’octubre, el Papa ha convidat els participants a “parlar clar. Que ningú no digui: ‘Això no es pot dir, què pensaran de mi’, perquè cal dir tot el que se sent amb franquesa“. Igualment ha convidat als participants al Sínode a “escoltar amb sinceritat“.

El Pontífex ha reiterat que no s’ha de tenir por de dir el que es pensa, perquè “això no és sinodalitat, perquè cal dir tot el que en el Senyor se sent que cal dir, sense respectes humans, sense timidesa, i, alhora, cal escoltar amb humilitat i rebre amb cor obert el que diuen els germans”, perquè “amb aquestes dues actituds s’exercita la sinodalitat”.

Per això, els ha demanat que parlin “amb tranquil·litat i pau, perquè el Sínode es fa sempre cum Petro i sub Petro, i la presència del Papa és garantia per a tots i custòdia de la fe”.

El papa Francesc també ha saludat els pares sinodals i tots els col·laboradors del Sínode, des dels relators, els consultors, passant pels traductors i totes les persones que “han treballat amb entrega, paciència i competència durant molts mesos, llegint, avaluant i elaborant els temes, textos i tasques d’aquesta Assemblea General Extraordinària”.

Ha recordat als presents que ells porten “la veu de les Esglésies particulars, reunides en les Esglésies locals mitjançant les Conferències Episcopals”. I ha afegit: “L’Església universal i les Esglésies particulars són d’institució divina”, mentre que “les Esglésies locals, així enteses són d’institució humana”. I que ells, “portaran aquesta veu en sinodalitat”.

El Bisbe de Roma també els ha dit que és “una gran responsabilitat portar la realitat i les problemàtiques en les Esglésies, per ajudar a caminar en aquell camí que és l’Evangeli de la família”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!