El Papa visitarà Cuba

El P. Federico Lombardi, director de l’oficina de premsa del Vaticà, ha confirmat que el papa Francesc viatjarà a l’illa de Cuba el setembre vinent, abans de visitar els Estats Units, on anirà del 22 al 27 de setembre.

El portaveu vaticà ha assegurat que el Pontífex ha decidit acceptar la invitació dels bisbes cubans i les autoritats civils del país, efectuada fa uns mesos. En aquesta visita Francesc insistirà en l’apropament entre els Estats Units i Cuba, després que ell mateix influís perquè tots dos països reprenguessin les relacions diplomàtiques.

El viatge del Papa a l’Havana repersenta el tercer d’un Pontífex a l’illa. El primer va ser el de Joan Pau II, el 1998, en una visita històrica que va marcar la fi de les disputes entre el govern comunista cubà i l’Església catòlica, que van ser molt tenses després de la Revolució del 1959. Com a gest, el llavors president Fidel Castro va restituir la festa de Nadal, que havia estat eliminada a finals dels anys seixanta.

La segona visita va tenir lloc el 2012, quan Benet XVI va arribar a la capital cubana i es va entrevistar amb Fidel i Raúl Castro. Com a resposta a la petició del Papa, el president Raúl Castro va anunciar que Divendres Sant tornaria a ser declarat festiu al calendari oficial cubà.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!