Han passat deu anys d’ençà que el papa Francesc, quinze dies després d’haver estat escollit Pontífex, va celebrar la missa del Sant Sopar a la presó de menors Casal del Marmo. La imatge del Papa rentant els peus dels interns va fer la volta al món, i avui novament es repetirà.

En els anys següents, el Papa argentí sempre ha escollit llocs simbòlics de sofriment entre presons, centres de refugiats i centres d’atenció a malalts. La missa se celebrarà de forma restringida, no oberta al públic, si bé està prevista la retransmissió en directe, tal com va informar el director de l’Oficina de Premsa de la Santa Seu, Matteo Bruni.

A la presó de Casal del Marmo, de Roma, Bergoglio va rentar els peus el 2013 a deu nois de diferents països i confessions religioses. Els va dir que “rentar els peus significa que hem d’ajudar-nos els uns als altres” i que és el seu deure com a sacerdot i com a bisbe estar al seu servei. “Estimo —explicava el Papa— perquè el Senyor així m’ho ha ensenyat.”

Dissabte 1 d’abril, poc després d’un quart d’onze, el Papa rebia l’alta mèdica i tornava a la Casa de Santa Marta, la seva residència al Vaticà. Francesc abandonava així l’hospital Gemelli de Roma on estava ingressat des de dimecres passat a causa d’una bronquitis. D’aquesta manera, Francesc podia reprendre l’agenda prevista de celebracions de Setmana Santa, que va començar amb la missa del Diumenge de Rams i l’Àngelus.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!