El Papa torna a condemnar la violència contra els cristians al Pròxim Orient

En una trobada amb Mar Dinkha IV, patriarca de l’Església assíria d’Orient, el papa Francesc ha condemnat la “persecució quotidiana” de cristians i membres de minories ètniques: “No hi ha raons religioses, polítiques o econòmiques que puguin justificar el que estan patint centenars de milers d’homes, dones i nens innocents.”

El Papa ha dit que “la nostra trobada està marcada pel patiment que compartim per les guerres que travessen diferents regions del Pròxim Orient i, en particular, les violències que castiguen els cristians”. Com ha subratllat el Pontífex, “quan pensem en el patiment d’ells, ens vénen al cap anar més enllà de les distincions de ritus o confessió: en ells hi ha el cos de Crist que, encara avui, és ferit, colpejat, humiliat”.

Francesc també ha parlat del camí cap a la unitat entre catòlics i fidels de l’Església assíria d’Orient. En aquest sentit, ha afirmat que la visita del patriarca és un “pas més en el camí d’una proximitat i comunió espiritual creixent entre nosaltres, després de les incomprensions amargues de segles passats”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!