La trobada entre el papa Francesc i el president d’Ucraïna, Volodimir Zelenski, al Vaticà la tarda de dissabte 13 ha durat quaranta minuts i ha permès visualitzar gestos concrets a favor de la pau.

Segons el director de l’Oficina de Premsa del Vaticà, Matteo Bruni, “els temes de conversa han versat sobre la situació humanitària i política a Ucraïna provocada per la guerra. El Papa ha assegurat la seva pregària constant, amb les nombroses crides públiques i la seva contínua invocació al Senyor per la pau. Tots dos han coincidit en la necessitat de continuar els esforços humanitaris per ajudar la població. El Papa ha fet especial èmfasi en la necessitat urgent de gestos d’humanitat envers les persones més fràgils, les víctimes innocents del conflicte”.

Els regals entre tots dos mandataris han estat molt significatius. D’una banda, el papa Francesc ha regalat a Zelenski una obra de bronze que representa una branca d’olivera, símbol de la pau, juntament amb el Missatge per a la Jornada Mundial de la Pau 2023, el Document sobre la fraternitat humana, el llibre sobre la Statio Orbis del 27 de maig del 2020, editat per la LEV, el volum Una encíclica sobre la pau a Ucraïna que recull la major part dels discursos públics del Pontífex sobre la guerra.

De la seva banda, Zelenski ha regalat al Papa una obra d’art realitzada amb una placa antibales i un quadre titulat Perdita, sobre la matança d’infants durant el conflicte.

Després de la trobada amb el Papa, Zelenski s’ha reunit amb la Secretaria per a les Relacions amb els estats i les Organitzacions Internacionals, Mons. Paul Richard Gallagher, amb qui s’ha parlat “de la guerra actual a Ucraïna i les urgències que hi van associades, en particular les de caràcter humanitari, així com la necessitat de prosseguir els esforços per assolir la pau”.

L’Oficina de Premsa de la Santa Seu també ha informat que “l’ocasió va ser propícia també per tractar qüestions bilaterals, especialment pel que fa a l’Església catòlica al país”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!